• Home

Vanheneeko aurinkovoide? Selvitä, milloin on aika ostaa uusi!

ame-pure-finland Admin

Vanheneeko aurinkovoide? Selvitä, milloin on aika ostaa uusi!

Näin auringon paistaessa ja lämpimämmillä keleillä monet haluavat hankkia kauniin rusketuksen, etenkin, kun on niin kuuma, että voi kävellä paljain varpain.

Kurkistus kaappiin ja sieltä löytynyt viimevuotinen aurinkovoide käyttöön. Mutta hetkinen, vanheneeko aurinkovoide??

Kyllä, aurinkovoiteessakin on viimeinen käyttöpäivä, eikä sitä pitäisi käyttää sen jälkeen.

Aivan kuten ruoka, myös aurinkovoide vanhenee. Sen ainesosat rikkoutuvat ja suojakerroin (SPF) heikkenee. Tämä voi lisätä auringon vahingollisia vaikutuksia, pigmentaatiota, ryppyjä ja ihosyöpää.

Kuinka usein aurinkovoide pitäisi vaihtaa uuteen?

Useimmat aurinkovoiteet on suunniteltu kestämään 3 vuotta, ja sinun kannattaakin aina tarkistaa pullon päiväysmerkintä. (Valitettavasti on joitakin tuotemerkkejä, joissa ei ole päiväysmerkintää)

Muista kuitenkin, että vaikka voide olisi vain vuoden takaa, on useita tekijöitä, joiden vuoksi aurinkovoide voi vanheta jo ennen siihen merkittyä päiväystä...

Jos voidetta on säilytetty lämpimässä paikassa, kuten autossa, altaan reunalla auringossa tai rantakassissa, voi aurinkovoide pilaantua kuumuuden vaikutuksesta.

Jos olet säilyttänyt voidetta kuumassa, sinun kannattaisikin ostaa uusi aurinkovoide jo muutaman kuukauden kuluttua. Näin varmistat, että ihosi pysyy suojattuna.

Jos avaat aurinkovoidepullon likaisin käsin tai avaat ja suljet pulloa usein, voi pulloon päästä bakteereja. Bakteerit voivat aiheuttaa epäpuhtauksien muodostumista iholle.

Riippumatta pullon päiväyksestä kannattaa tarkistaa voide ennen sen käyttöä. Älä käytä voidetta, jos:

  • sen koostumus on muuttunut, se on esimerkiksi paakkuuntunut
  • Se kuoriutuu levitettäessä pois iholta
  • Sen väri tai tuoksu on muuttunut

Jos aurinkovoide tuoksuu oudolta, on todennäköistä, että pulloon on päässyt bakteereja. Onkin suositeltavaa ostaa uusi aurinkovoide joka vuosi.

Vinkki: Jos olet palanut ja haluat viilentää ihoasi, suosittelemme Collagen Therapy Gel -geeliä. Se viilentää ihoa, vähentää punaisuutta ja myös estää ihon hilseilyä ja pigmentaatiota.

Osta artikkelissa mainittuja tuotteita

Osta Instagramista

#amepure